Mars 2018

Mittimillan


Februari 2018

Box sångkör

Box sångkör


 

Månadens kör april 2017 - Östersundom sångkör

01.04.2017 kl. 00:01

Östersundom sångkör i Sibbo är en kör med anor ända från 1899. Kören håller traditionellt en eller två konserter årligen och deltar också i andra evenemang med egna uppträdanden. Julkonserten i Östersundom kyrka i december är en uppskattad tradition som brukar fylla den stämningsfulla träkyrkan.

Just nu har vi 18 sångare i kören som leds av musikmagister Jessica Lång.

Vi övar onsdagar mellan klockan 18 och 20.15. För tillfället håller vi till i föreningshuset Träskberga, Nevasvägen 340, Sibbo.  Från hösten är det möjligt att vi återgår till att sjunga i Söderkulla församlingshem som nu är under renovering. 

Titta gärna in på en övning eller kontakta ordförande Monika Zakowski tel. 040-5104437 eller sekreterare Ninna Malmberg tel. 0400-935489. Vi finns också på facebook och till vår hemsida kommer man via ostersundomsangkor.sangochmusik.fi.

Vår repertoar är minst sagt blandad. Senaste sommar deltog kören i den stora estlandssvenska sång- och dansfesten i Hapsal och då var repertoaren fosterländsk och kyrklig. I år har vi siktet inställt på en konsert den 8 april kl 16 på Hedåsen i Gumbostrand, Sibbo tillsammans med Nordsjö sångkör och Box sångkör. Det gemensamma temat är då Finland 100 år. Vi lyfter fram finlandssvenska tonsättare, musiker och poeter. Konserten har fått namnet Plocka vill jag…. efter den kända visan (denna gång i ett svängigt arr av Jan Hellberg). De tre körerna uppträder var för sig och tillsammans med några gemensamma sånger. Peik Aspbäck ackompanjerar på piano och Lotta Ahlbeck stämmer in på violin, det perfekta instrumentet till bl.a. Näcken, den dramatiska balladen från östnyländska Svartbäck.

Det bästa med att sjunga i kör, och det gäller också för Östersundom Sångkör, är naturligtvis glädjen att få sjunga tillsammans. En annan minst lika viktig sak är den samhörighet och vänskap som uppstår när man träffar sina sångarvänner regelbundet.

Ninna Malmberg